Jak vybrat velikost prstenu

Navštivte klenotnictví a nechte si prst změřit u odborníka.

Pokud je to možné, navštivte nejbližší klenotnictví, kde Vám velikost změří pomocí měrných kroužků. Často je mají s různou šířkou, jedny tenké třeba na úzké zásnubní prsteny a širší pro prsteny snubní. Záleží tedy na tom, jak široký prsten chcete. V mé nabídce nejčastěji naleznete prsteny šířky 5 nebo 7 mm, pro které bude lepší měřák na snubní prsteny. Pro tenké prsteny (Dot 3 mm, Karbon 4 mm a další) budou ideální úzké kroužky.


Objednejte si vlastní měrné kroužky a zjistěte svou velikost pohodlně doma. 

Pokud se z nějakého důvodu nemůžete dostat do klenotnictví, přijde Vám vhod tato další, velmi přesná metoda, jak zjistit správnou velikost. Objednejte si takzvané měrné kroužky. Ty můžete koupit na mých stránkách za 129 Kč a pokud to zajistí, že si vyberete ten nejpohodlnější prsten, tak je to dobrá investice. Jejich výhoda tkví především v tom, že prst můžete změřit i několikrát za den. Proč? Prsty se mohou přes den zvětšit a ráno pohodlný prsten Vás může po práci začít tlačit. Proto využijte toho, že máte vlastní kroužky na měření velikosti a zkoušejte je vícekrát za den. A pokud kroužek, který Vám bude sedět ráno, už večer nedokážete nasadit, pak zvolte prsten o jednu velikost větší.


Prsten už máte, ale nevíte jeho velikost?

Pokud už máte jiný prsten, který Vám dobře sedí a chcete další, který budete nosit na stejném prstu, jednoduše změřte jeho vnitřní průměr. K tomu je nejsnazší použít posuvné měřidlo - šupléru a pomocí tabulky, kterou naleznete u všech mých prstenů, zjistit výslednou velikost.


Plastový měřič obvodu prstu

Jedná se o nejméně přesnou metodu ze všech předchozích, ale pořád je ještě schopná změřit prst poměrně dobře. Výhodou je nízká cena, pouze 29 Kč na mém e-shopu, a možnost měřit prsten vícekrát denně, stejně jako v případě měrných kroužků. Důležité je, abyste po nastavení měrky na prst v místě, kde budete nosit prsten, nezapomněli, že nejširší část prstu bývá kloub. Ujistěte se tedy, že měrka půjde i dobře sundat.


Další způsoby měření velikosti prstenu

Existuje mnoho způsobů, jak zjistit velikost prstenu, ale doporučuji Vám, abyste se drželi pouze těchto čtyřech předchozích. Metody, kdy si měříte prst pomocí provázku, stuhy nebo papíru nejsou přesné a k určení velikosti, která Vám bude opravdu vyhovovat se ani trochu nehodí.


Doufám, že Vám tento článek pomohl a kdybyste měli stále nějaké nejasnosti, jak zvolit správnou velikost prstenu, tak mě neváhejte kontaktovat na info@ringusta.cz.

Cookies

Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.